De druknede i Det Ægæiske Hav under deres rejse til friheden…

Den 29.november 2017

 

Den 21. november 2017 fandt de græske kystvagter på Mytileneøen kroppe af en familie på 5, druknede, mens de forsøgte at krydse Det Ægæiske Hav. Denne tragedie af lærerne, far og mor og deres 3 børn er ligesom et resumé af massearbejdet mod Gulen-bevægelsesmedlemmer i Tyrkiet.

Huseyin Maden var en 40-årig naturfagslærer, og hans kone, Nur Maden, var en 36-årig førskolelærer. Familien bosatte sig i Kastamonu med deres døtre Nadire (13) og Nur (10) og deres søn Feridun (7). Huseyin Maden plejede at arbejde på en offentlig skole, før han blev udvist fra sit erhverv med lovdekret efter 15. juli. Derefter blev han undersøgt med anklaget for “at være medlem af en terrororganisation”. Frygt for at blive arresteret og forlade børnene alene, havde parret besluttet at skjule sig fra politiet.

De formåede at skjule på forskellige steder i et år, men politiet havde søgt efter dem i deres eget hus flere gange. I mellemtiden forsøgte Huseyin Maden at få enderne til at mødes med et job, der ikke havde nogen forsikring og lavede $ 250 om måneden. Presset på Hizmet Movement medlemmer blev dog tungere hver dag, og Huseyin Maden besluttede at rejse til udlandet med de sidste penge, der var tilbage. De havde mistet de fleste af deres besparelser på grund af at blive udvist fra deres job og beslaglæggelse af deres ejendele af regeringen. Ifølge de oplysninger, deres familie gav, fik Huseyin Maden kontakt med flere smuglere, men han havde lige ikke nok penge til at betale de gebyrer, der blev bedt om en familie på 5.

Så lånte han nogle penge fra sine venner for at tilføje, hvad der var tilbage i ham, og han købte en gammel båd. Uden at vide, hvordan man brugte en båd, besluttede han at tage sin familie til Mytilene Island i Grækenland og søge asyl.

Hans ven, som han gik for at låne nogle penge fra, beskrev sin sidste nat: “Vi sov ikke til morgenbønnen, og vi snakkede.

Han fortalte mig om hans brugte tøj, som han købte kun for $ 2,5. Vi gjorde morgenbønnen sammen, han ledede endda bønnen. Jeg sovede bagefter; han vågnede mig før jeg gik. Jeg gik med ham og vi sagde vores farvel. Han bragte sine ting i en plastikpose. Endelig sagde han: “Jeg vil virkelig ikke gå, men vi har ingen mulighed. Jeg kender ikke nogen der. Vi skal til en usikker fremtid “. Jeg spurgte, hvor mange penge han havde, og han sagde “kun omkring $ 1500. Allah er stor. “Så sagde han farvel. Jeg plejer normalt ikke at græde, men ser ham gå sådan, jeg kaster et par tårer. Der var en anden tristhed i vores hjem.

REJSEDAG
Så sejlede den 40-årige videnskabslærer Huseyin Maden gennem Det Ægæiske Havs vilde bølger med sin familie. Den næste ting, der blev hørt fra dem, var den endelige sms, han sendte til sin familie: “Vi så lysene, kom hurtigt i land”.

Tyve dage var gået efter hans sidste budskab. Deres familier forsøgte at trøste sig med tanken om at de “i det mindste” blev anholdt og sat i en flygtningelejr i Mytilene Island. Deres opkald blev aldrig besvaret.

Kroppene af 3 børn vaskes i land på Lesvos Strand på Mytilene Island: Kroppen af ​​to piger og en dreng. Beskrivelsen af ​​det græske politi var helt matchet med Maden familieens børn. Der var heller ikke spor af den familie i flygtningelejrene.

BEGRAVET

For grund af den alvorlige nedbrydning af havvand har det udtalt, at børnenes kroppe skulle begraves efter at have taget deres DNA-prøver.
Selvom deres slægtninge i Tyrkiet kæmper for at komme til Grækenland og tage den afdøde, har de ikke fået deres visum endnu for at krydse grænsen.

En succesfuld lærer Huseyin Maden var en meget vellykket fysiklærer. Oplysningerne om videnskabsmessen, når han engang samarbejdede med TUBITAK, er stadig på den officielle hjemmeside for ministeriet for national uddannelse. På den officielle hjemmeside “TUBITAK 4006 Science Fair, der blev udført af vores fysiklærer Huseyin Maden, blev udført den 22-23 maj 2015 takket være vores læreres og elevers hengivne arbejde.”

HVORFOR HAN FORLADTE TYRKIET
Ifølge oplysningerne gav Huseyin Maden sine venner, kæmpede han for alvorlige helbredsproblemer, selv om han kun var 40.

Han havde gennemgået operationer på hans nyre, lever og milt. Derfor var han bekymret for, at hans sundhedsproblemer kunne forværres og risikere sit liv, hvis han skulle arresteres. Desuden var der en arrestordre udstedt til sin kone, og det var uacceptabelt at forlade de tre børn uden begge forældre. Efter at Huseyin Maden blev udvist og hans ejendomme blev beslaglagt, blev hans økonomiske situation meget værre. Det var umuligt at børnene får deres uddannelse, fordi familien måtte skjule. Alle disse grunde har gjort familien til risici, fordømt for social død i Tyrkiet, og forsøgt at flygte til Grækenland, som koster deres liv.

Del:
Kommenter

Donate Now