Forlade landet, som vi viet vores liv

Den 10.januar 2018

Jeg vidste aldrig, jeg havde så stærke bånd til denne verden. At forlade mit hjem var dybt smertefuldt. Endnu mere sårende lukkede mit land nu dørene til os. Min plan var at besøge USA for en kort tid, at være sammen med min datter, som forventede sin anden baby. Og kom så hurtigt hjem igen. Hvis jeg havde haft nogen ide om hvad der ventede på mig, ville jeg nogensinde have forladt mit elskede land?

Jeg er gift med en soldat, og vores land er alt for os. Under min mands tjeneste i militæret rejste vi på tværs af Tyrkiet, aldrig opholder sig på samme sted i mere end 2 år. Vi lavede venner, som vi måtte forlade, vi havde aldrig et fast sted eller et sæt livsstil. I den østlige del af Tyrkiet var min mands tjeneste vigtig for bekæmpelse af terrorisme. På grund af stress blev han diagnosticeret med diabetes i en tidligere alder, og selv om han var berettiget til førtidspension, foretrak han at fortsætte med at tjene sit land og folk. Han ville aldrig have forestillet sig, at der ville være en dag, at han selv ville blive anklaget for at være terrorist. Hans tårer er for landet, som han satte sit liv på linjen for – ikke de beskyldninger han stod overfor. For en soldat betyder land livet.

Alt startede da vores fly den 22. juli blev aflyst, da der ikke var nok passagerer. Vores første mulighed var at flyve den 15. juli sammen med min nevøs bryllup ceremoni. Så jeg valgte den 16. juli, som viste sig at være datoen efter den uheldige begivenhed: Kuppforsøget den 15. juli. Selv om jeg var bekymret for mit land, gik jeg ombord på flyet og fløj til USA for at tage sig af min datter, da hun blev klar til at føde snart. Men efterhånden kom jeg til at forstå, at det faktisk var mig, der havde brug for hjælp, og det var derfor, jeg havde rejst.

Efter vi ankom til USA, begyndte vi at modtage dårlige nyheder om vores kære. Min svigersønns to onkler blev fængslet, min nevø blev afskediget fra sit job. Min anden nevø, en assisterende professor ved et prestigefyldt universitet, blev fyret og senere blev min egen bror fængslet. Jeg lærte, hvor svært det er at blive anklaget for handlinger, som du ikke engang ville have tænkt på. Min datters svigermor og jeg var deprimeret, og vores tilhænger var min datter …

På det tidspunkt var min mand og søn i Tyrkiet, og jeg kunne ikke overbevise dem om at komme til USA. Min mand var pensioneret, han var ikke aktiv men da vores land og folket gik igennem vanskeligheder, følte han at han var nødt til at være der for at yde støtte og pleje. Og hvorfor skulle han overveje at forlade sit land, da han ikke havde gjort noget forkert? Da vi lyttede til nyhederne og hørte fra vores kære i Tyrkiet, var vi klar over, at tingene begyndte at komme uden kontrol. En dag var jeg ved at miste mit sind, da jeg hørte en skolelærer, der havde diabetes, døde i fængsel. Jeg holdt presset på min mand, og han og min søn kom endelig til USA. Vi troede først, at denne periode ville vare i kort tid, misforståelser ville blive løst snart, og vi ville kunne gå tilbage til det land, vi blev født, rejst, tjente og levede vores liv lykkeligt. Men det blev ikke rigtigt. Vi begyndte at høre beskyldninger om mig. Min mands nevø og en nær ven blev tilbageholdt. Alle omkring os sagde, at denne periode ville vare i lang tid, og at vi skulle flytte permanent til USA, men det var svært for os at acceptere dette. Jeg havde meget at gøre for mit land, jeg ønskede at tjene mere. For første gang havde vi chancen for at bo i en by i lang tid, og vi havde lavet langvarige venskaber. Hvordan ville jeg forlade dem bag? Da mit hjem blev evakueret, og mine værdifulde møbler blev spredt, forstod jeg, at jeg var blevet hjemløs uden hjemland. Alle omkring os sagde, at denne periode ville vare i lang tid, og at vi skulle flytte permanent til USA, men det var svært for os at acceptere dette. Jeg havde meget at gøre for mit land, jeg ønskede at tjene mere. For første gang havde vi chancen for at bo i en by i lang tid, og vi havde lavet langvarige venskaber. Hvordan ville jeg forlade dem bag? Da mit hjem blev evakueret, og mine værdifulde møbler blev spredt, forstod jeg, at jeg var blevet hjemløs uden hjemland. Alle omkring os sagde, at denne periode ville vare i lang tid, og at vi skulle flytte permanent til USA, men det var svært for os at acceptere dette. Jeg havde meget at gøre for mit land, jeg ønskede at tjene mere. For første gang havde vi chancen for at bo i en by i lang tid, og vi havde lavet langvarige venskaber. Hvordan ville jeg forlade dem bag? Da mit hjem blev evakueret, og mine værdifulde møbler blev spredt, forstod jeg, at jeg var blevet hjemløs uden hjemland. Hvordan ville jeg forlade dem bag? Da mit hjem blev evakueret, og mine værdifulde møbler blev spredt, forstod jeg, at jeg var blevet hjemløs uden hjemland. Hvordan ville jeg forlade dem bag? Da mit hjem blev evakueret, og mine værdifulde møbler blev spredt, forstod jeg, at jeg var blevet hjemløs uden hjemland.

Var det bare mig, der stod overfor vanskeligheder? Mange mennesker blev efterladt ufrugtbar og uden job, ægtefæller eller børn. De havde ikke penge til at give en advokat, til at starte en sag eller at fodre deres familier. Forældre sparkede deres egne børn ud af huset; og børn rapporterede deres egne forældre. Dermed var det tid for mig at komme tilbage til mig selv og at begynde at hjælpe de nødlidende. Jeg hørte om en gruppe frivillige, der lavede og solgte hjemmelavede pickles og pasta og sendte indtjeningen til trængende mennesker i Tyrkiet. Jeg tiltrådte dem kort tid efter, og denne indsats motiverede mig meget. Vi arbejdede så hårdt, at jeg havde forladt mine bekymringer, jeg havde ikke tid til at lytte til mig selv. Men samtidig blev vi konfronteret med de hårde virkeligheder: vi havde brug for at starte et liv og bo her. Vi skulle have vores eget sted, da vi ikke kunne leve sammen med min datter og svigersøn for evigt. Mest af alt så min datter at hendes forældre græd hele tiden, og det havde ført til, at hun blev deprimeret over tid. Vi ødelagde vores datter liv. Vi var nødt til at handle hurtigt for at starte vores liv og stå på vores egne to fødder.

Venner sagde “du er en god kok; alle her arbejder og har ikke tid til at lave mad. Hvis du begynder at lave mad og levering, vil dette møde et stort behov, og det kan også hjælpe dig med at tjene nogle penge. “I dag arbejder jeg som en cateringfirma, og gætter hvem der er min hjælper? Nogen der ikke engang kogte en suppe til mig under min graviditet: min mand! Vi arbejder så hårdt sammen, vi har ikke engang tid til at tænke. Med vores indtjening forsøger vi at bidrage til vores familiebudget og hjælpe også brødre og søstre i Tyrkiet ved at sende nogle af vores indtjening. Dette har virkelig hjulpet os med at komme ud over vores egne bekymringer. I løbet af denne tid har jeg forstået, at det eneste, der vil hjælpe dig med at udholde, er at ikke fokusere på dine egne bekymringer, men at tænke på andre, der har brug for det.

Del:
Kommenter

Donate Now