Kina fører krig mod uygurerne

 

115 terroristceller fjernes i Xinjiang-provinsen, rapporterer kinesiske myndigheder.

Dette bør være resultatet af en seks måneders kampagne for at slå ned på terrorvirksomhed i den nordlige provins, som traditionelt har været befolket af uygurerne. Kampagnen blev lanceret i foråret Kinas præsident, Xi Jinping, og vil vare et år, rapporterer China Daily.

“Det er ren løgn, at de har fundet så mange terrorister. Det er nemlig således, at enhver Uighur, der vover at protestere mod Kina, er straks stemplet som terrorist, siger Uighur “Koltekin”, en af ​​mere end tusinde flygtninge fra Uighur mennesker, der bor i Norge. Af hensyn til familie og venners sikkerhed i Kina tør han ikke bruge sit rigtige navn.

Han erklærede, at verdenssamfundet ikke reagerer.

– Alle sympatiserer med Tibet. Derfor skal Kina være der. Ingen bekymrer sig om uighurerne. Således kan Kina gøre som de vil.

Massakre

Kinas kampagne mod terrorisme i Xinjiang har været blodig. I byen Yarkand sluttede kampagnen i katastrofe i slutningen af ​​juli / august. Ifølge kinesiske myndigheder blev 96 mennesker dræbt. Uighur-leder og Raftopris-vinder Rebiya Kadeer hævder, at hele 2000 blev dræbt, de fleste af de etniske uighurer.

Kadeer, der nu bor i USA , bruger ord som massakrer, stats terrorisme og forbrydelser mod menneskeheden, ifølge Radio Free Asia.

Og baggrunden for arrangementet? Kinesiske myndigheder skylder uighurerne, der angreb en politistation. Uighurs mener, at det blandt andet er korreleret, at lokale folk blev forhindret i at overholde den faste måned af Ramadan.

Tvangsfodring

Og bare strenge restriktioner for Uighurs religiøse liv er en af ​​kilderne til folkets dybe frustration.

– Børn under 18 år, såvel som studerende og offentlige ansatte går ikke til moskeen. Kvinder må ikke gå med hijab, og det er ikke tilladt at raske under Ramadan, siger Koltekin. Han hævder, at myndighederne tvinger folk til at spise og drikke for at afsløre, om de tror på muslimer

– De giver dig vand og mad til at teste dig. Hvis du nægter at acceptere, har du problemer, siger han.

Radio Free Asia rapporterer det samme. Den amerikanskbaserede radio- og netværkstjeneste har udgivet fotos af studerende på Kashgar College, der modtog vand under Ramadan. De blev truet med udvisning, hvis de ikke kunne drikke og spise.

Australiens videnskabsmand James Leibold hævder, ifølge New York Times, at Kina gennemfører en kampagne for at få muslimske kvinder til at fjerne hijaben.

– Det kommunistiske parti tilbyder kvinder, der rejser til Urumqi eller Shanghai som en belønning. Men de, der holder hijaben, straffes ved at miste offentlige goder eller bliver tilbageholdt, siger Leibold, som for nylig er kommet hjem fra en rejse i Xinjiang.

 

 

Læs historien om uygur-kinesere på norske avis “Dagen.no”

http://www.dagen.no/Nyheter/uighur-folket/%E2%80%93-Kina-f%C3%B8rer-krig-mot-uighurene-147929

 

Læs mere om uygur-folkene og konfliktens baggrund her:

https://www.religion.dk/nyheder/%C3%B8get-pres-p%C3%A5-muslimer-i-kina

 

In pictures: The daily life of China’s ethnic Uighur population:

https://www.telegraph.co.uk/news/picturegalleries/worldnews/11012841/In-pictures-The-daily-life-of-Chinas-ethnic-Uighur-population.html

 

Del:
Kommenter

Donate Now